Често задавани въпроси (FAQ)

Какво представляват DIY комплектите?

DIY (Do It Yourself) в превод от английски означава "направи си сам". Идеята на комплектите е да предостави възможност на всеки сам да създаде натурален козметичен продукт в своя дом. Съставките идват в конкретните грамажи и единственото, което трябва да се направи, е да се следва рецептата.

По този начин няма нужда да търсите различни рецепти дали в Интернет, или в различни книги/списания, да се чудите как да си набавите всички съставки, да си играете да ги претегляте и накрая да остане толкова излишък от тях, че да се чудите какво да го правите.

 

Кой е източникът на рецептите?

Рецептите са авторски и са плод на много опити, усилия и любов. Тяхната идея е да комбинират съставки, които са натурални и подхранващи, за да може крайният резултат да носи радост и сияйна кожа.

Как да съм сигурнa, че тези рецепти и съставките в тях са безопасни?

Всички наши продукти отговарят на изискванията на Европейския Регламент 1223/2009 относно козметичните продукти, и всички рецепти са преминали през строга оценка за безопасност от външен лицензиран оценител.

Трябва ли да се придържам към рецептата и предоставените количества?

Това е задължително условие за най-добър краен резултат.

Използвате ли еко опаковки?

Да! Каузата, в която дълбоко вярваме и подкрепяме, е ограничаване използването на пластмасови опаковки. Затова опаковките на съставките ни са или от био-разградима пластмаса, или стъклени.

Концепцията за "refill" също е създадена с идеята за рециклиране и използване на стъклените бурканчета повече от веднъж.

Какво представляват Refill съставките?

"Refill" концепцията цели използването на стъклените бурканчета и алуминиевите кутийки в комплекта повече от веднъж. В случай че сте си закупили DIY комплект и продуктът ви е харесал, имате възможност да не купувате цял комплект, ами само натуралните съставки от него в оразмерените вече количества.

 

Мога ли да поръчам Refill не за продукта, който съм закупила последно, а за друг и да ползвам същото бурканче?

Да, разбира се. Това обаче е възможно само при маслото за тяло и ексфолианта за тяло, тъй като бурканчетата в тези два комплекта са едни и същи.

Бурканчето в комплект "Крем за лице" е по-малко, а за балсамчетата за устни се ползват алуминиеви кутийки.

Какво да направя, ако комплектът ми пристигне в наранено състояние?

Внимателно проверяваме и оглеждаме всяка пратка, преди да я предадем на куриер. Опаковаме я грижливо, за да стигне невредима. В случай обаче, че поръчката пристигне в наранено състояние, моля да се свържете с нас на info@poshwash.bg, като ни изпратите снимка на пратката и номера на поръчката. Моля да ни изпратите тази информация до 3 календарни дни от получаването на поръчката, за да може да съдействаме.

Комплектите подходящи ли са за подаръци?

Да, разбира се! Една от идеите на комлектите е също да зарадвате вашите близки дали с целия комплект, или с крайния резултат на натурален продукт, направен от вас.

Подаръчна опаковка може да се добави при поръчката на всеки DIY комплект.

Има ли на разположение видео инструкции към всяка рецепта?

Работим върху видео инструкции в момента. Когато са готови, ще ги качим на нашия сайт и facebook страница.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас