DIY Комплект "Балсам за устни"

Цена: 23,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Дали е лято или зима, балсамите за устни са винаги любим продукт. Сега вече може да си направите и сами! Натурален балсам или с аромат и цвят на натурално какао? Изборът е твой.

 

Лесно, забавно и знаеш точно какво съдържат. Този комплект е чудесен подарък както за теб, така и за хората около теб, които отдават значение на това как и с какво "хранят" кожата си.

 

Крайният резултат са 3 кутийки с напълно натурални балсамчета.

 

Съставки в комплекта: кокосово масло; масло от карите; какаово масло; масло от жожоба; пчелен восък; натурално био какао;

 

Комплектът съдържа три алуминиеви бурканчета за съхранение на готовия продукт, рецепта за приготвяне на балсамчетата, както и няколко съвета за най-добър резултат.

 

Употреба на готовия продукт: Нанесете върху устните за омекотяване и кадифено усещане.

 

Грамаж на готовия продукт: ~ 66 грама (3 алуминиеви бурканчета по ~ 22 грама всяко)

Защо тези съставки?
Опаковки с мисъл за природата
Допълнителна информация
Защо тези съставки?

Кокосовото масло не само ухае прекрасно, но и омекотява и овлажнява кожата. Спомага тя да бъде здрава и еластична. 

 

Маслото от карите се ползва от хилядолетия за различни разкрасителни процедури. То е богато на Витамин А и Е, които имат много полезни свойства за кожата. Маслото от карите се отличава с интензивно подхранващи свойства, богата текстура и високо съдържание на полезни мазнини.

 

Какаовото масло има не само невероятен аромат, но е отличен овлажнител на кожата и чудесен източник на естествени антиоксиданти. Eдно най-популярните му приложенияе е за омекотяване на устните, защото действа успокояващо, добавя защитен слой на хидратация и е полезно при много ниски температура, вредните слънчеви лъчи или висока температура в затворени пространства - все фактори, които могат да изсушат устните.

 

Маслото от жожоба е един истински еликсир за кожата. Благодарение на своята структура то създава невидим защитен слой върху кожата и е особено полезен при суха кожа. Редовното използване на масло от жожоба спомага за възвръщане на здравия вид и мекотата на кожата. 

 

Пчелният восък се използва главно за придаване на добра косистенция и като слаб емулгатор. Той придава лека консистенция и образува деликатен защитен филм върху кожата, който има благоприятен ефект, особено при суха, груба и раздразнена кожа.  

 

Натуралното био какао дава възможност за разнообразие в цветовете и аромата на балсамчетата. Може да ги оставите натурални, да ги оцветите с какаото или да направите комбинации от двете.

Опаковки с мисъл за природата

Тъй като натуралната козметика е толкова близо до природата, ние се стремим и да я пазим. Поради тази причина всички пластмасови опаковки в нашите комплекти са от специална биоразградима пластмаса. А бурканчетата, в които се съхранява готовия продукт, са стъклени или алуминиеви (за балсамите за устни) с идеята за многократна употреба.

Допълнителна информация

Всички наши продукти отговарят на изискванията на Европейския Регламент No. 1223/2009 относно козметичните продукти, а всички рецепти са преминали през строга оценка за безопасност от външен лицензиран оценител.

 

Все пак искаме да Ви обърнем внимание на следното:

  • Комплектите трябва да се пазят от малки деца.
  • Не използвайте продукта, ако имате алергия към някоя от неговите съставки. Ако забележите обрив или друг вид раздразнение по кожата, преустановете употребата!
  • Етеричните масла са силнo концентрирани вещества, които трябва да се ползват внимателно и да се следват указанията в рецептата.
  • Някои етерични масла не се препоръчват при бременност или кърмене.