DIY Комплект "Масло за тяло"

Цена: 26,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Направи си сам/а масло за тяло с най-чудесни и подхранващи кожата съставки, а нежният аромат на лавандула ще те успокои и отпусне.

Лесно, забавно и знаеш точно какво съдържа твоето масло за тяло. Този комплект е чудесен подарък както за теб, така и за хората около теб, които отдават значение на това как и с какво "хранят" кожата си.

 

Съставки в комплекта: кокосово масло; масло от карите; масло от сладък бадем; масло от жожоба; етерично масло от лавандула; арарут;

 

Комплектът съдържа специално бурканче за съхранение на готовия продукт, рецепта за приготвяне на маслото, както и няколко съвета за най-добър резултат.

 

Употреба на готовия продукт: Нанесете на суха, почистена кожа и втрийте с леки масажни движения.

 

Грамаж на готовия продукт: ~ 100 грама

Защо тези съставки?
Опаковки с мисъл за природата
Допълнителна информация
Защо тези съставки?

Маслото от жожоба е един истински еликсир за кожата. Благодарение на своята структура то създава невидим защитен слой върху кожата и е особено полезно при суха кожа. Редовното използване на масло от жожоба спомага за възвръщане на здравия вид и мекотата на кожата.

 

Маслото от сладък бадем омекотява деликатната и чувствителна кожа. Богат е на витамин А, Е и наситени мастни киселина. Абсорбира се лесно и не оставя кожата мазна.

 

Маслото от карите се ползва от хилядолетия за различни разкрасителни процедури. То е богато на Витамин А и Е и се отличава с интензивно подхранващи свойства, богата текстура, високо съдържание на полезни мазнини.

 

Кокосовото масло не само ухае прекрасно, но и омекотява и овлажнява кожата. Спомага тя да бъде здрава и еластична.

 

Етеричното масло от лавандула придава нежно ухание на маслото и успокоява сетивата.

 

Арарут (изсушен корен от maranta arundinacea) прави маслото по-пухкаво и не прекалено мазно.

Опаковки с мисъл за природата

Тъй като натуралната козметика е толкова близо до природата, ние се стремим и да я пазим. Поради тази причина всички пластмасови опаковки в нашите комплекти са от специална биоразградима пластмаса. А бурканчетата, в които се съхранява готовия продукт, са стъклени или алуминиеви (за балсамите за устни) с идеята за многократна употреба.

Допълнителна информация

Всички наши продукти отговарят на изискванията на Европейския Регламент No. 1223/2009 относно козметичните продукти, а всички рецепти са преминали през строга оценка за безопасност от външен лицензиран оценител.

 

Все пак искаме да Ви обърнем внимание на следното:

  • Комплектите трябва да се пазят от малки деца.
  • Не използвайте продукта, ако имате алергия към някоя от неговите съставки. Ако забележите обрив или друг вид раздразнение по кожата, преустановете употребата!
  • Етеричните масла са силнo концентрирани вещества, които трябва да се ползват внимателно и да се следват указанията в рецептата.
  • Някои етерични масла не се препоръчват при бременност или кърмене.