Refill "Ексфолиант за тяло"

Цена: 18,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Искате още от нашия приказен ексофлиант? Няма проблем! Предалагаме възможността да си закупите само съставките и да използвате отново бурканчето от DIY Комплекта.

 

Всяка от съставките е опакована в кутийка от био разградима пластмаса, защото както природата се грижи за нас, така и ние трябва да мислим за нея.

 

Съставки в комплекта: кокосово масло; арганово масло; кафява тръстикова захар; ароматно кафе "Арабика" от Перу; етерично масло от портокал;

Включена е и рецепта за приготвяне на ексфолианта, както и няколко съвета за най-добър резултат.

 

 

Употреба на готовия продукт: Използвайте по време на душ, като малко количество от сместа се нанася на влажна кожа с масажни движения. След това измийте кожата обилно с вода и подсушете. За най-добър резултат може да се използва два пъти седмично.

 

Грамаж на готовия продукт: ~ 150 грама

Защо тези съставки?
Опаковки с мисъл за природата
Допълнителна информация
Защо тези съставки?

Кокосовото масло не само ухасе прекрасно, но и омекотява и овлажнява кожата. Спомага тя да бъде здрава и еластична. 

 

Аргановото масло често се определя като течно злато. С високото съдържание на витамин Е и различни мастни киселини то прави кожата хидратирана, мека и сияйна.

 

Кафявата тръстикова захар е естествен източник на гликолова киселина. Гликоловата киселина ускорява обновяването на клетките, стимулира производството на колаген, повишата еластичността, както и бори пигментацията на кожата. Захарните кристали са с подходяща твърдост, за да премахнат ефективно мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата.

 

Ароматното кафе "Арабика" спомага кожата ви да стане по-здрава и гладка. От една страна, антиоксидантите в състава му ви предпазват от свободни радикали, предотвратяват състаряването и отпускането на кожата и я подхранват. Благодарение на абразивната си основа ексфолиантите с кафе подобряват циркулацията на кръвта.

 

Етеричното масло от портокал е прекрасен завършек на този продукт, като носи свеж цитрусов аромат.

Опаковки с мисъл за природата

Тъй като натуралната козметика е толкова близо до природата, ние се стремим и да я пазим. Поради тази причина всички пластмасови опаковки в нашите комплекти са от специална биоразградима пластмаса. А бурканчетата, в които се съхранява готовия продукт, са стъклени или алуминиеви (за балсамите за устни) с идеята за многократна употреба.

Допълнителна информация

Всички наши продукти отговарят на изискванията на Европейския Регламент No. 1223/2009 относно козметичните продукти, а всички рецепти са преминали през строга оценка за безопасност от външен лицензиран оценител.

 

Все пак искаме да Ви обърнем внимание на следното:

  • Комплектите трябва да се пазят от малки деца.
  • Не използвайте продукта, ако имате алергия към някоя от неговите съставки. Ако забележите обрив или друг вид раздразнение по кожата, преустановете употребата!
  • Етеричните масла са силнo концентрирани вещества, които трябва да се ползват внимателно и да се следват указанията в рецептата.
  • Някои етерични масла не се препоръчват при бременност или кърмене.