Refill "Крем за лице"

Цена: 19,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Искате още от нашия чудесен крем за лице? Няма проблем! Предалагаме възможността да си закупите само съставките и да използвате отново бурканчето от DIY Комплекта.

 

Всяка от съставките е опакована в кутийка от био разградима пластмаса, защото както природата се грижи за нас, така и ние трябва да мислим за нея.

 

Съставки в комплекта: масло от карите; арганово масло; масло от жожоба; масло от вечерна иглика; витамин Е; етерично масло от нероли в кокос;

Включена е и рецепта за приготвяне на крема, както и няколко съвета за най-добър резултат. 

 

Употреба на готовия продукт: Нанесете върху добре почистената кожа на лицето и деколтето с нежни кръгови движения.

 

Грамаж на готовия продукт: ~ 70 грама

Защо тези съставки?
Опаковки с мисъл за природата
Допълнителна информация
Защо тези съставки?

Маслото от карите се ползва от хилядолетия за различни разкрасителни процедури. То е богато на Витамин А и Е, които имат много полезни свойства за кожата. Това масло се отличава с интензивно подхранващи свойства, богата текстура и високо съдържание на полезни мазнини.

 

Аргановото масло често се определя като течно злато. С високото съдържание на витамин Е и различни мастни киселини то прави кожата хидратирана, мека и сияйна.

 

Маслото от жожоба е един истински еликсир за кожата. Благодарение на своята структура то създава невидим защитен слой върху кожата. То е особено полезно при суха кожа. Редовното използване на масло от жожоба спомага за възвръщане на здравия вид и мекотата на кожата. 

 

Маслото от вечерна иглика е отлично за суха кожа, тъй като регенерира и защитава. Спомага за борба срещу дехидратацията и прави кожата мека и гъвкава.

 

Етеричното масло от нероли е ароматно етерично масло, добито от цветовете на портокаловите дървета. Със своето леко и приятно благоухание, то се превръща в прекрасен завършек на крема за лице. Етеричното масло е  разредено в кокосово масло с цел по-малка консистенция в крема, щадене на нежната кожа на лицето, но и запазване на приятния му аромат.

Опаковки с мисъл за природата

Тъй като натуралната козметика е толкова близо до природата, ние се стремим и да я пазим. Поради тази причина всички пластмасови опаковки в нашите комплекти са от специална биоразградима пластмаса. А бурканчетата, в които се съхранява готовия продукт, са стъклени или алуминиеви (за балсамите за устни) с идеята за многократна употреба.

Допълнителна информация

Всички наши продукти отговарят на изискванията на Европейския Регламент No. 1223/2009 относно козметичните продукти, а всички рецепти са преминали през строга оценка за безопасност от външен лицензиран оценител.

 

Все пак искаме да Ви обърнем внимание на следното:

  • Комплектите трябва да се пазят от малки деца.
  • Не използвайте продукта, ако имате алергия към някоя от неговите съставки. Ако забележите обрив или друг вид раздразнение по кожата, преустановете употребата!
  • Етеричните масла са силнo концентрирани вещества, които трябва да се ползват внимателно и да се следват указанията в рецептата.
  • Някои етерични масла не се препоръчват при бременност или кърмене.